Grindvloer Schoonmaken

Grindvloer Schoonmaken

Grindvloer Schoonmaken

Indien u overweegt een Grindvloer aan te schaffen voor uw woning, bijvoorbeeld in de woonkamer, gang, bergruimte, trap, slaapkamer, keuken of badkamer/toilet, dan is een van de eerste zaken die in u opkomen de schoonmaak.

Het lijkt ingewikkeld om een grindvloer schoon te houden. Het oppervlak heeft reliëf, is korrelig en dientengevolge zijn er poriën in de vloer. Daarom lijkt het wellicht lastig om het schoon te maken, maar gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld, integendeel!

Mocht u voor een zogenaamde open vloer kiezen, voor in uw woning, op het terras, of in de garage of schuur, dan is het eenvoudig te stofzuigen. Door goed te zuigen, eveneens in de poriën met de stofzuigerslang, wordt al het vuil en stof gegarandeerd verwijderd. Daarom kunt u voor elke ruimte, uitgezonderd de vochtige ruimtes, een open Grindvloer aanschaffen, stofzuigen is uitstekend om de vloer goed te reinigen. Zo blijft de ruimte gevrijwaard van stof en kan deze dus ook worden aangeschaft door mensen met astma, cara en/of een huisstofmijt allergie.

Dweilen is absoluut uitgesloten als het gaat om een grindvloer met open structuur, zo kan het vuil in de poriën niet verwijderd worden. Dientengevolge moet het anders. Indien er sprake is van het morsen van bijvoorbeeld koffie, cola, wijn, eieren etc. zuig dan eerst op wat er op te zuigen valt. Daarna kunt u met een speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen, water en een borstel, zorgvuldig schoonmaken. Zo blijft de vloer mooi.

Grindvloer Schoonmaken

Slechts een of enkele malen per jaar kan de vloer gereinigd worden met een soort ‘waterstofzuiger’. Aangezien dit niet zo vaak hoeft, kunt u er ook voor kiezen om er een te huren. Het principe is als volgt: door de geringe toevoer van water en het juiste reinigingsmiddel, borstels die ook in de poriën komen, tegen elkaar indraaien en zo al het vuil verwijderen en het zuigsysteem van de machine, wordt al het vuil doeltreffend opgenomen. Het vuile water komt terecht in de tankjes aan de zijkant, zodat niet de hele vloer met hetzelfde water gereinigd wordt, integendeel. Hygiënischer kan niet!

Heeft u de Grindvloer buiten, bijvoorbeeld in de tuin, het terras, voor de stacaravan, een overdekking of waar dan ook? Dan gaat het uitstekend met de hoge druk spuit.

Uiteraard kunt u ook overwegen of u de vloer wilt laten sealen, zodat de bovenkant egaal is en er geen sprake is van poriën. Het is dan helemaal kinderlijk eenvoudig om het schoon te maken en te houden. Door te stofzuigen en nu en dan te dweilen, eventueel met een geschikt reinigingsmiddel. U kunt niet lukraak elk schoonmaakmiddel gebruiken, zeker niet als het bijtend is.

De gesealde vloer is om al deze redenen beter voor de badkamer en toiletruimte, bovendien in het geheel nog hygiënischer.

Bij de aanschaf van de Grindvloer wordt u deskundig geïnformeerd over de wijze van schoonmaak, de middelen en de eventueel te gebruiken machines.

Schoonmaken is geen monnikenwerk als u kiest voor de Grindvloer. Met de stofzuiger en een enkele keer de machine is het kinderspel!