Grindvloer Badkamer

Grindvloer Badkamer

De Grindvloer lijkt als optie voor de badkamer wellicht ongewoon, desondanks is het een uitstekende keuze!

De meeste badkamers zijn belegd met tegels en/of vinyl. Echter, de grindvloer kan een hele verfrissende toevoeging zijn op het oude assortiment als het gaat om de bedekking van de badkamervloer. Tegels zijn mooi en netjes maar ondanks de behandeling vaak nog (te) glad en vooral koud. Vinyl is eveneens koud, kan glad zijn en is erg gevoelig voor slijtage en beschadigingen. Bovendien is het niet zo glad dat het gemakkelijk te reinigen is.

Met de grindvloer kan dit alles heel anders worden. Vanwege de combinatie van hars en stenen is de vloer letterlijke en figuurlijk rotsvast. Het hars wordt pas vloeibaar bij een temperatuur van 100 graden, dus warm water kan niets veranderen aan de stevige eigenschappen. De hars wordt altijd gebruikt om zaken te beschermen, het is om die reden aan verf en vernis toegevoegd.

De gebruikelijke grindvloer die open is, is niet geschikt voor de badkamer, vocht kan doordringen door de poriën en dit kan ongezonde situaties opleveren.

Vloeren zijn vaak óf mooi of praktisch, maar zelden allebei. Het bijzondere van de grindvloer is dat deze twee zaken gecombineerd worden. Het zal een stuk aangenamer zijn met blote voeten in de badkamer en bovendien nog veiliger ook.

Grindvloer Badkamer

Daarom wordt aanbevolen, indien u de grindvloer in de badkamer wenst, deze gelijk te laten ‘sealen’. Zo wordt er een transparante laag over het grind geïnstalleerd, die de poriën tussen de steentjes opvult en tevens de steentjes beschermd tegen schade. Door de sealing is de vloer gegarandeerd dicht voor alle vloeistoffen, dikke of dunne, dat maakt niet uit. Het is zeer eenvoudig te stofzuigen en natuurlijk ook te dweilen. De vloer kan al het vocht aan, daarom is het tevens een zeer hygiënok isch, iets wat van groot belang is in de badkamer.

De gesealde badkamer grindvloer is daarom niet alleen geschikt voor uw privé badkamer in de woning, maar ook voor een professionele badkamer. Een instelling, camping, kampeerhuis voor groepen is deze vloer geschikt voor de rij met douchecellen. Juist vanwege het feit dat deze vloer zo hygiënisch is, niet gevoelig voor schade zodat er zorgeloos over gelopen, gereden en zelfs geschoven kan wordne, is deze overal geschikt. Hieraan voegen we nog toe dat er geen gevaar is voor uitglijden, omdat de bovenkant geen spoortje gladheid vertoont, zelfs niet als het nat is.

Hoe dan ook, de keus voor de grindkorrels en niet tevergeten de kleur laten we uiteraard aan u over.

Voor alle andere informatie en gratis offertes kunt u bij ons terecht. Onze website en showroom geven duidelijk weer wat u zoekt. Laat u inspireren door de vele kleuren en de vele mogelijkheden van deze vloer. Uw badkamer kan zelfs ruimer lijken als u voor een lichte kleur kiest.

De badkamer is voor iedereen, van kinderen tot en met ouderen. Iedereen verdient een mooie, hygiënische en veilige vloer. Zo wordt het bezoek aan de badkamer een stuk aangenamer! Ga voor de gesealde grindvloer voor de badkamer!

Grindvloer Binnen

Grindvloer Binnen

De Grindvloer binnen? Jazeker, dat is een mogelijkheid om een mooie, praktische en hygiënische vloer aan te schaffen, die ook nog eens vele jaren mee gaat.

Als u de grindvloer voor binnen overweegt, wat denkt u dan? Lastig, hard, koud, gevaarlijk met vallen? Of denkt u aan de schoonmaak?

Wat u ook denkt of overweegt als het gaat om de Grindvloer, zet al uw associaties even in de ijskast en laat dit artikel op u inwerken.

De grindvloer binnen waar het juist een prachtige aanvulling of ondersteuning is van het interieur. Elke ruimte leeft ervan op!

In de woonkamer kunt u kiezen voor de Grindvloer, er zijn zoveel diverse kleuren dat er vast een voor u bijzit. Een kleur die matcht met de rest van de inrichting. Of als u een nieuw in te richten kamer heeft en juist de vloer heel neutraal wilt laten of in een specifieke kleur. U bent de regisseur als het gaat om de grindvloer. U kunt kiezen voor diverse structuren zoals grof en fijn gesteente en of u het laat sealen. Een grindvloer straalt natuur uit, maar dit wordt niet minder.

Grindvloer Binnen

Schoonmaken is geen enkel probleem. Bij de open vloer kunt u stofzuigen, de poriën eveneens en slechts een enkele keer hoeft het met water en al gereinigd te worden. Hiervoor zijn machines te huur of te koop.

De vloer is niet gevoelig voor krassen etc. dus iedereen kan in de woonkamer lekker z’n gang gaan, de kinderen ook. Mocht u het toch te hard of te koud vinden, dan zijn er nog twee extra mogelijkheden: vloerverwarming en ook sealing. De vloerverwarming maakt het uitermate aangenaam en door de extra laag van kunsthars is er geen sprake van poriën en hoewel het egaal is, is het niet glad.

De laatstgenoemde mogelijkheid, de sealing, maakt dat deze vloer werkelijk overal een plaats kan krijgen. Met de laag is de vloer ondoordringbaar voor vloeistoffen. Waarom niet in de badkamer in plaats van de koude, harde en gladde tegels?

Zeker als u voor een sfeervolle kleur kiest kan deze vloer uiteraard in de slaapkamer of een andere meer persoonlijke ruimte. Geef uw eigen kleur aan, zodat het ook een stukje van uzelf wordt.

Zelfs op de trap is het mogelijk, een welkome vloer omdat het niet gevoelig is voor slijtage en bovendien een stevige ondergrond is. Een mooie en veilige trap voor iedereen!

De open grindvloer, of zelfs gesealed kan een uitstekende bodem zijn voor uw schuur, garage of tuinhuis. Alles kan erop geplaatst worden zonder schade of blijvende vervuiling.

Uiteraard is deze vloer volkomen geschikt voor publieke ruimtes. De hal van uw kantoor, school, instelling, bibliotheek, het is een vloer waar iedereen over kan lopen zonder schade of slijtage te veroorzaken. Bovendient verdwijnt het vuil en stof in de poriën zodat het zichtbaar is, terwijl stofzuigen, zeker met een professionele stofzuiger, alles weer wordt verwijderd.

Nogmaals, er is altijd vloerverwarming mogelijk. Hopelijk heeft dit u geholpen tot nieuwe inzichten als het gaat om de Grindvloer binnen. Indien u nog meer informatie wilt, wij staan voor u klaar.

Grindvloer Schoonmaken

Grindvloer Schoonmaken

Indien u overweegt een Grindvloer aan te schaffen voor uw woning, bijvoorbeeld in de woonkamer, gang, bergruimte, trap, slaapkamer, keuken of badkamer/toilet, dan is een van de eerste zaken die in u opkomen de schoonmaak.

Het lijkt ingewikkeld om een grindvloer schoon te houden. Het oppervlak heeft reliëf, is korrelig en dientengevolge zijn er poriën in de vloer. Daarom lijkt het wellicht lastig om het schoon te maken, maar gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld, integendeel!

Mocht u voor een zogenaamde open vloer kiezen, voor in uw woning, op het terras, of in de garage of schuur, dan is het eenvoudig te stofzuigen. Door goed te zuigen, eveneens in de poriën met de stofzuigerslang, wordt al het vuil en stof gegarandeerd verwijderd. Daarom kunt u voor elke ruimte, uitgezonderd de vochtige ruimtes, een open Grindvloer aanschaffen, stofzuigen is uitstekend om de vloer goed te reinigen. Zo blijft de ruimte gevrijwaard van stof en kan deze dus ook worden aangeschaft door mensen met astma, cara en/of een huisstofmijt allergie.

Dweilen is absoluut uitgesloten als het gaat om een grindvloer met open structuur, zo kan het vuil in de poriën niet verwijderd worden. Dientengevolge moet het anders. Indien er sprake is van het morsen van bijvoorbeeld koffie, cola, wijn, eieren etc. zuig dan eerst op wat er op te zuigen valt. Daarna kunt u met een speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen, water en een borstel, zorgvuldig schoonmaken. Zo blijft de vloer mooi.

Grindvloer Schoonmaken

Slechts een of enkele malen per jaar kan de vloer gereinigd worden met een soort ‘waterstofzuiger’. Aangezien dit niet zo vaak hoeft, kunt u er ook voor kiezen om er een te huren. Het principe is als volgt: door de geringe toevoer van water en het juiste reinigingsmiddel, borstels die ook in de poriën komen, tegen elkaar indraaien en zo al het vuil verwijderen en het zuigsysteem van de machine, wordt al het vuil doeltreffend opgenomen. Het vuile water komt terecht in de tankjes aan de zijkant, zodat niet de hele vloer met hetzelfde water gereinigd wordt, integendeel. Hygiënischer kan niet!

Heeft u de Grindvloer buiten, bijvoorbeeld in de tuin, het terras, voor de stacaravan, een overdekking of waar dan ook? Dan gaat het uitstekend met de hoge druk spuit.

Uiteraard kunt u ook overwegen of u de vloer wilt laten sealen, zodat de bovenkant egaal is en er geen sprake is van poriën. Het is dan helemaal kinderlijk eenvoudig om het schoon te maken en te houden. Door te stofzuigen en nu en dan te dweilen, eventueel met een geschikt reinigingsmiddel. U kunt niet lukraak elk schoonmaakmiddel gebruiken, zeker niet als het bijtend is.

De gesealde vloer is om al deze redenen beter voor de badkamer en toiletruimte, bovendien in het geheel nog hygiënischer.

Bij de aanschaf van de Grindvloer wordt u deskundig geïnformeerd over de wijze van schoonmaak, de middelen en de eventueel te gebruiken machines.

Schoonmaken is geen monnikenwerk als u kiest voor de Grindvloer. Met de stofzuiger en een enkele keer de machine is het kinderspel!

Grindvloer Trap

Grindvloer Trap

U leest het goed, grindvloer op de trap, dit is een uitstekende optie. De vloer, samengesteld uit grindsteentjes die regelrecht uit de natuur zijn gewonnen. Ze zijn in diverse maten gesneden, dus u kunt zelf kiezen hoe grof of fijn u deze steentjes wilt bij de aanschaf.

De Grindvloer bestaat uit natuurlijke materialen en is goed schoon te maken.

Het is een combinatie van hars en uiteraard grind die u op twee manieren kunt bestellen. Allereerst is er de open vloer, waarbij de steentjes de toplaag vormen. U hoeft niet bang te zijn voor scherpe of ongelijke stenen, het is allemaal afgerond op de juiste manier. Uiteraard is er dan wel sprake van poriën, waarin stof en vuil kan verdwijnen. Echter, met de stofzuiger is dit uitstekend weer te verwijderen. Doordat het reliëf zichtbaar is, is het vuil lang niet altijd zichtbaar, op de trap kan dit een groot voordeel zijn!

De specifieke eigenschappen van deze vloer, het is hard, maar toch aangenaam en gemakkelijk schoon te maken maakt dat de  vloer een uitkomst is voor mensen met allergieën, astma of cara.

Vandaar dat de grindvloer geschikt is voor allerlei trappen. De trap in de huiskamer, een buitentrap en niet te vergeten, de trap in publieke ruimtes. Juist voor publieke ruimtes is de keuze voor grindvloer op de trap de correcte keuze, om verschillende redenen.

Grindvloer-Trap

Een is al genoemd, het is eenvoudig te reinigen en bovendien is vuil niet gemakkelijk zichtbaar. De stofzuiger helpt al een heel eind en een enkele keer kan het met water, bijv. met de hoge druk spuit.

Gezien de materialen waaruit deze vloer is samengesteld, is deze zo goed als slijtvast. Dit is precies wat de trap nodig heeft, omdat deze intens veel gebruikt wordt. Met matten, tapijt of andere slijten snel door, zeker bij openbaar gebruik. Bij houten treden is het stof duidelijk zichtbaar.

Nog een onnoemelijk groot voordeel is dat er geen spoortje van gladheid is. De bovenkant is netjes afgerond maar desondanks niet glad, integendeel. Zelfs al, dan zijn de steentjes nog beter beschermd en zijn er geen poriën dus reinigen is nog gemakkelijker, dan hoeft u ook geen zorgen te hebben over eventueel slipgevaar.

Qua kleuren en vormen is de vloer uitermate flexibel. U kunt het helemaal zelf in vullen! Zo wordt de trap een prachtig onderdeel van het geheel, een stabiele factor in de ruimte. Soms is de trap een lelijke stoorzender in het huis of gebouw. Met de grindvloer heeft u gegarandeerd een trap die niet alleen degelijk en praktisch is bekleed, maar ook heel mooi en authentiek. Maak van de stoorzender de blikvanger door de grindvloer erop te laten installeren!

Wij zorgen voor de professionele installatie en bovendien een reparatieset en ruime garantie.

U leest het, er zijn vele goede redenen om voor de grindvloer te kiezen als het gaat om de (openbare) trap. Mooi en netjes die gegarandeerd vele jaren mee zal gaan. Voor informatie, een gratis offerte, bel, mail of bezoek onze winkel.